Учениците от първи до седми клас вече могат да използват

...
Учениците от първи до седми клас вече могат да използват
Коментари Харесай

Вече има електронни учебници на "Просвета" за учениците от първи до седми клас

Учениците от първи до седми клас към този момент могат да употребяват електронно четими учебници. Издателската група "Просвета " обезпечи за всички учебни заведения в страната достъп до цифровите разновидности на печатните учебници по всички предмети, оповестиха от издателство.

Това, което ученикът единствено би трябвало да направи, е да влезе в уеб страницата на издателството на адреса - http://www.prosveta.bg/elektronni-varianti, да избере стремежи учебник по стремежи предмет и да кликне върху бутона за прилагане. Не е нужна регистрация, разяснява Българска телеграфна агенция. Скоро линкове към електронно четимите учебници ще бъдат качени на специфична платформа в страницата на Министерството на образованието и науката, откъдето също ще може да се четат и употребяват.

Въвеждането на цифрови копия на учебниците е за олекотяване на ученическите раници, от една страна, а от друга, с цел да станат уроците по-интересни, разнородни и налични за децата. Електронно четимите учебници имат изцяло идентично наличие с това на утвърждения печатен учебник и по този начин учениците могат умерено да оставят книжния вид в учебно заведение, а след това у дома да учат по електронния вид посредством своя смарт телефон, преносим компютър или таблет, разясняват от издателството.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР