Ученици от Математическата гимназия Д-р Петър Берон във Варна станаха

...
Ученици от Математическата гимназия Д-р Петър Берон във Варна станаха
Коментари Харесай

Ученици станаха гидове за един ден във варненския зоопарк

Ученици от Математическата гимназия " Д-р Петър Берон " във Варна станаха гидове за един ден във варненския зоопарк.

Те се включиха в доброволческата стратегия на Зоологическата градина, като учиха за животните и по-късно сервираха онлайн наученото пред гостите в парка, научи Varna24.bg от фейсбук-страницата на зоопарка.

Публикуваме текста от мрежата, без редакторска интервенция:

Здравейте, другари!

Учениците от 6 клас на МГ " Д-р Петър Берон " - гр. Варна се включиха в доброволческата стратегия на Зоологическата градина в града. През последния месец те подготвяха информация за животните, които населяват парка, и в днешния ден (20 май) осведомиха посетителите за генезис, разновидности, хранителни привички и други

Най-важното, което се надяваме да запомнят нашите гости от другарските беседи с любознателните възпитаници на варненската гимназия, е да не храним жителите на парка с храната, която се внася. Посетителите в съботния дъждовен ден бяха осведомени и с активността на Спасителния център към варненския зоопарк. Всеки актуален зоопарк би трябвало да се стреми към запазване на дивата природа – животните, растенията и техните местообитания. Част от тези дейности са ориентирани и към локалните скотски и растителни типове. Това става както посредством изследвания и проучвания, по този начин и посредством директна помощ - лекуване на потърпевши животни.

В Спасителния център на Зоопарк Варна попадат диви животни, които заради някаква причина са потърпевши – блъснати от коли, нападнати от други животни, ранени в градска среда, изгубени дребни и други. Всяко животно бива признато и лекувано в амбулаторията и постройката на центъра от специфичен екип - ветеринарен доктор, зооинженер, организатор и гледачи на животни.

Спасените и сполучливо излекувани животни се освобождават назад в природата – там, където им е мястото. На животните с трайни увреждания се оферират подобаващи за задачата местообитания в зоопарка.

Спасителния център на Зоопарк Варна приема и лекува приблизително по 150 животни на година – бозайници, птици и влечуги от 50 разнообразни типа. В зооколекцията на зоопарка има трайно настанени животни от предпазени редки типове, някои от които – червен ангъч, бухал, сокол друмник, тръстиков блатар, блатна сова, чухал, бял щъркел, керкенез, сокол орко и други.

Посетителите останаха очаровани, а младите математици задоволени от свършената работа в съботния ден. В знак на признателност те получиха покана за концерта на Зоологическата градина по случай 1 юни, на който ви каним. Очакваме и други учебни заведения да се включат като доброволци, тъй като по този начин възпитаваме децата, че природата и всеки, който е част от нея, би трябвало да се ценят.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР