Учените вече говорят за навлизане на автоимунните заболявания, които добиват

...
Учените вече говорят за навлизане на автоимунните заболявания, които добиват
Коментари Харесай

Да преборим Хашимото с народни средства: Само за 15-20 дни хормоните влизат в нормални граници

Учените към този момент приказват за нахлуване на автоимунните болести, които добиват даже епидемиологични размери. Едно от тези най-масови болести е и синдромът на Хашимото. Японският доктор Хакару Хашимото е откривателят на най-често срещаната през днешния ден болест на щитовидната жлеза – лимфоцитния тиреоидит.
Неговото достижение е едно от най-бляскавите в медицината на XX век, само че остава неусетно десетилетия наред. Повикан в дома на болен от коремен тиф, доктор Хашимото се заразява от заболяването и умира на 9 януари 1934 година на 52 година, без да е получил самопризнание. Болестта, открита от него, се демонстрира по-често при дамите. Хашимото е автоимунно заболяване на щитовидната жлеза, при което личната имунна система стартира да създава антитела против хормоните ѝ.

По този метод в организма настава хормонален недостиг. За слагането на точната диагноза нормално се назначават кръвни проучвания на хормоните ft3 и ft4, на хормона TSH, а също и на антителата. Изследването с ехограф също е значимо. Заболяването може да мине през разнообразни етапи, като нормално се открива в стадия на хипотиреоидизъм – намалена функционалност на щитовидната жлеза. Терапията в множеството случаи е с допълнение на изчезналите хормони. Към днешна дата медицината не е разкрила цялостно лекуване на това заболяване и по тази причина лекуването е доживотно, като има за цел да поддържа функционалността на щитовидната жлеза. В резултат на това заболяване се утежнява здравето и качеството на живот на заболелия човек. Характеризира се с излезли от естествените граници хормони.

В естествената медицина обаче има един хранителен артикул, който лекува това заболяване. Това е вощината – восъчна пита. Взема се дружно с меда на дребни части и се смуче. Важно е най-после да се глътне парченцето. Прилага се 2-3 пъти дневно с величина към 1 с. л. Само за 15-20 дни хормоните влизат в естествени граници. В някои случаи лекуването би трябвало да продължи до месец и повече. За да затвърдите резултатите, е добре да помислите и върху смяна на метода на живот. Това, което може да извършите, в случай че страдате от тиреоидит на Хашимото, е да преобразите хранителния си режим. Установяване на хранителни непоносимости към глутен и млечни артикули, които да изключите от менюто си.

Тестване на всички хормони на щитовидната жлеза, в това число антитела. Преглед на храненето за високогликемични храни, в това число соя, която постоянно се свързва с автоимунни болести. Балансиране на кръвната захар посредством съкращаване на храни и артикули с добавена захар и заместването им с храни, които имат невисок гликемичен показател. Ограничаване на плодовете до 1-2 дневно, защото те могат да повлияят друго на храносмилателната система и даже да влошат нейните функционалности. След тези рекомендации към този момент ще имате подготвеност за прекосяване към елиминационна диета, благодарение на която ще откриете кои храни са най-хубави за вашия организъм и от кои би трябвало да бягате далеко.
Инфо: Ретро

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР