Броени дни преди Голямото Великденско преселение“ на огромен брой хора

...
Броени дни преди Голямото Великденско преселение“ на огромен брой хора
Коментари Харесай

Гърция отново е изправена пред тежка криза за медици преди летния сезон

Броени дни преди „ Голямото Великденско преселение “ на голям брой хора към курортите и местата за отдих и с наближаващото начало на летния сезон н Гърция нараства загрижеността за готовността на Националната здравна система (ESY) да поеме здравното обслужване на потока от туристи и летовници най-много по гръцките острови, написа еKathimerini.com.

Недостигът на медицински личен състав към този момент е норма за известни острови, които са търсена туристическа дестинация като Кос, Санторини, Наксос, Корфу, Закинтос и Тинос, сигнализират гръцките медии.

„ Великден идва, туристическият сезон стартира, нашите острови ще бъдат препълнени с туристи и локални поданици, само че все пак положението на медицинските звена там и на колите за спешна помощ в тях остават изключително проблематични и несигурни “, разяснява Михалис Джанакос, президент на Общогръцката федерация на болничните медицински служащи (POEDIN).

Той е безапелационен, че непрекъснато се афишират свободни работни места, само че няма медици, които се интересува от тях.

„ Всеки, който реши да отиде и да работи в здравно заведение на остров, подава оставка, тъй като не може да свързва двата края с това, което му заплащат “, споделя Джанакос.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР