Трето лятно училище по инсулт“ ще се проведе в периода

...
Трето лятно училище по инсулт“ ще се проведе в периода
Коментари Харесай

Трето лятно училище по инсулт провеждат в МУ – Варна в средата на юни

„ Трето лятно учебно заведение по инсулт “ ще се организира в интервала 15-16 юни 2024 година в Първа Аудитория в Медицински университет „ Проф. доктор Параскев Стоянов “ - Варна, оповестяват от висшето учебно заведение. Научната среща е продължение на обичайните мултидисциплинарни срещи, отдадени на мозъчно-съдовата патология и мозъчния инсулт и ще се организира под егидата на МУ - Варна и УМБАЛ „ Св. Марина “ – Варна.

Научните отчети и презентации ще бъдат разпределени в границите на два дни. Във фокуса на идното събитие тази година са тематики, засягащи организацията при лекуването на инсулт, невроизобразяващите методики в острата фаза на мозъчните инсулти, рисковите фактори за възникването на инсулти и тяхната профилактика. Ще бъде дискутирани и инсултите в детска възраст, редки аргументи за инсулт и опциите за рехабилитация след инсулт. Освен представянето на теоретични отчети, ще бъдат показани и коментирани забавни клинични случаи от ежедневната процедура.

Ежегодното образуване на научните събития, отдадени на инсулта, целят дълготрайно съдействие сред всички звена, въвлечени в организацията и провеждането на диференцирано лекуване. Целта е възстановяване на координирането на напъните за лекуване на болестта в страната, реализиране на оптимален резултат и възстановяване на грижите за хората с инсулт. Постигането на оптимално качество на лекуване във функциониращите центрове е обвързвано с непрекъснатото образование на студенти, специализанти и продължаващото здравно образование при експертите.

Желаещите могат да се записват за присъединяване в “Трето лятно учебно заведение по инсулт “ 

През 2018 година е извършена „ Първа национална конференция по инсулт с интернационално присъединяване “, а през 2019 година - „ Първо лятно учебно заведение по инсулт “, като след това годишно се организират научни конгреси, отдадени на мозъчния инсулт.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР