Учените са открили най-малкото протеиново съединение, което неутрализира вируса SARS-CoV-2.

...
Учените са открили най-малкото протеиново съединение, което неутрализира вируса SARS-CoV-2.
Коментари Харесай

В американски университет откриха съединение, неутрализиращо коронавируса


Учените са разкрили най-малкото протеиново съединяване, което обезврежда вируса SARS-CoV-2. Резултатите от съответното проучване са оповестени в списание Cell, съобщи БГНЕС.

Експерти от университета в Питсбърг, Съединени американски щати, са направили бърз разбор на 100 милиарда евентуални молекули, които могат да се свържат с ковид ния S-протеин, участващ в инфекцията. В резултат на това учени те са разкрили протеиново съединяване, 10 пъти по-малко от антитяло с цялостна дължина, което, сливайки се с част от имуноглобулина, образува лекарството Ab8 и придобива функционалностите на антитяло с цялостна дължина.

По-нататъшни опити демонстрират, че даже най-ниските дози Ab8 доста понижават броя на вирусни частици в инфектирани с ковид лабораторни животни. Учените означават, че дребният размер на молекулата усилва способността й да се дифузира в тъканите, оказва помощ за по-добрата неутрализация на вируса, а също по този начин разрешава приложението на лекарството посредством поемане.

Освен това откривателите заключават, че лекарството не се свързва с човешките кафези, като по този метод минимизира отрицателните странични резултати. 

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР