Учените от Медицински университет - Пловдив регистрират впечатляващ напредък в

...
Учените от Медицински университет - Пловдив регистрират впечатляващ напредък в
Коментари Харесай

Медицинският университет - Пловдив с международно признание

Учените от Медицински университет - Пловдив записват впечатляващ прогрес в научно-изследователската активност, който се прави оценка високо на национално и интернационално равнище. За първи път МУ Пловдив дели челното място с МУ - София за високи научни достижения за 2018 година.

„ Този триумф е резултат от целенасочената научна политика за поддръжка на плановата активност и поощряване на публикационната интензивност на изследователския състав на висшето учебно заведение ”, заяви зам.-ректорът по интернационално съдействие и планова активност проф. доктор Мариана Мурджева.

В годишния конкурс за високи научни достижения предходната година бяха отличени над 15 колектива от преподаватели и докторанти с изявления в интернационалните списания с висок импакт фактор. Водещи са колективи от Фармацевтичния факултет, ФОЗ и Медицински факултет със публикации в влиятелни списания. Колективи от създатели на МУ - Пловдив и техни задгранични сътрудници са разгласили в реномирани издания.

Безспорно самопризнание за мястото на изследователските фрагменти на МУ - Пловдив на националната и интернационална сцена са триумфите на двама млади преподаватели. Д-р Ангел Джамбов получи първото място и огромната премия на МОН за принос в науката за млади учени " Питагор - 2018 “. Главен помощник Яна Феодорова в колектив с учени от Съединени американски щати и Германия е първи създател на публикация в най-престижното научно списание " Nature ".

„ Осигурената от настоящето управление на университета опция за кандидатстване за финансиране на научни участия и на изявления подкрепя научните колективи в разпространяването на резултатите и реализирането на съдействие на интернационално равнище. Радостен е фактът, че от поддръжката се възползват доста докторанти и млади учени, които издигат престижа на университета и основават конкурентна и мотивираща среда за научно развиване ”, съобщи зам.-ректорът по научна активност проф. доктор Виктория Сарафян.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР