Ученикът от седми клас на ОУ Владислав Рибникар във Врачар,

...
Ученикът от седми клас на ОУ Владислав Рибникар във Врачар,
Коментари Харесай

Масовият убиец на деца в Белград бил вундеркинд

Ученикът от седми клас на ОУ " Владислав Рибникар " във Врачар, който умъртви с огнестрелно оръжие осем възпитаници и охранител и рани тежко шестима възпитаници и преподавател, е бил първенец, посещавал е музикално учебно заведение и е ходил на часове по роботика. Момчето е свирило на цигулка и е упражнявало карате. Споделяло с другари, че желае да стане астрофизик. От учебните предмети се интересувал от биология, а също по този начин обичал да играе игри.

След невижданото кръвопролитие в учебно заведение в центъра на Белград всички се чудят какво е предиздвикало възпитаник от седми клас да извърши това злокобно закононарушение. Какво е предиздвикало един отличен и надарен възпитаник, сполучлив състезател по знамение, както го назовават негови близки, да убие девет души в учебно заведение? Училищните другари на задържания 13-годишен юноша и жертвите са в потрес след нещастието и разплакани описват пред сръбски медии, че преди този момент момчето не е било проблематично, само че го дефинират като необичайно.

„ Тих, затворен, не се закачаше доста с никого, беше малко чудноват, само че с него нямаше проблеми. Той е измежду най-хубавите възпитаници в класа си, първенец е и ходеше на надпревари по няколко предмета “, споделя един от учениците на учебното заведение.

Вчера се появи и информация, че момчето е било унизено от други възпитаници и даже, че е жертва на принуждение от връстници, а повода за закононарушението е неотдавна получена от него двойка по история. „ Бил е унизен от приятелите си, бил е жертва на принуждение от връстници и по гледище на родителите си е изместен в друга паралелка. Беше спокоен, добър възпитаник. Отчаян съм “, споделя един от родителите, чието дете посещава това учебно заведение.

Други родители обаче настояват, че момчето не е преместено в различен клас, тъй като е било унизено, а поради отличните му триумфи.

„ Този клас беше образуван от най-хубавите възпитаници в учебното заведение и той пристигна относително скоро. Това момче беше отличен възпитаник. Гнусно е да споделят, че е умъртвил толкоз доста хора поради двойка по история, това не е правилно. Смени паралелката, тъй като шест години беше втора промяна. Твърдят, че в предходния клас са го закачали, а в този новия, не е имал проблеми с никого “, споделя различен родител.

Съседи от блока, в който живее, споделят, че татко му е почитан доктор, а майка му също е високо образована.

Момчето обаче се оказва най-жестокият всеобщ палач на деца в историята на света. Сред всички всеобщи убийци в света под 14-годишна възраст, което в Сърбия е законовата граница, под която едно дете не може да носи наказателна отговорност за закононарушение, никой в никакъв случай не е умъртвил толкоз доста жертви, колкото Коста Кечманович.

Досега има единствено три имена в листата на деца на всеобщи убийци под 14-годишна възраст, оставили след себе си най-малко четири жертви.

През 2019 година Кайл Алууд убива петима членове на фамилията си, когато подпалва къща в Илинойс, Съединени американски щати. По това време той е единствено на 9 години.

През 1998 година, в компанията на съизвършител Мичъл Джонсън (13), Андрю Голдън (11) убива четирима възпитаници и един преподавател в гимназия в Арканзас и ранява още 10.

Бразилецът Марсело Едуардо Бово (13) убива четирима души в Сао Пауло през 2013 година, след което се самоубива.

Германката Ида Шел (13), която убива шест бебета в Мюнхен през 1907 година, също може да бъде в този лист. Тя обаче е убива в продължение на дълъг интервал от време, тъй че попада повече в категорията на серийните убийци, в сравнение с всеобщите.

Въпреки че всяко от тези закононарушения е ужасяващо единствено по себе си, всички те бледнеят спрямо клането, осъществено от Коста Кечманович в сряда. Това 13-годишно дете умъртви девет души: седем девойки, едно момче и един възрастен, учебен надзирател.

Детеубиец, какъвто светът не помни от 65 години

Между другото, последното всеобщо закононарушение от този мащаб, осъществено от човек, който е най-малко на приблизителната възраст на това момче, се случва преди 65 години в Съединените щати.

През 1968 година момичето Карил Ан Фюгейт, една година по-голяма от Коста  Кечманович по време на закононарушението, убива 11 души дружно с Чарлз Старкуедър (19) в кървясъл поход. След ареста си тя става най-младата жена в историята на Съединени американски щати, която е съдена и наказана за най-тежката форма на ликвидиране. Тя е наказана на пожизнен затвор, само че е освободена условно през 1976 година

Но даже и това злокобно закононарушение не може да се съпостави с вчерашното кръвопролитие в Белград, тъй като е осъществено от двама души дружно, а това момче е възнамерявало, провело и направило всичко единствено.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР