Ученик от Средното училище Свети Климент Охридски в Ракитово бе

...
Ученик от Средното училище Свети Климент Охридски в Ракитово бе
Коментари Харесай

Ученик, спасил младеж от удавяне, бе отличен от полицията

Ученик от Средното учебно заведение „ Свети Климент Охридски ” в Ракитово бе отличен за проявените от него кураж, храброст и предвидливост при избавяне на давещ се младеж в язовир. 

Както съобщихме, татко и наследник от велинградското село Драгиново дружно със собствен другар отишли на лов на риба на язовир „ Малък Беглик ” край Батак. Пренебрегвайки всевъзможни ограничения за сигурност те почнали да ловят риба върху заледената повърхнина на един от краищата на водоема. Ледът под краката и на двамата се пропукал и те се оказали в клопката на ледените води. Намиращият се на сушата техен съселянин отишъл да потърси помощ и спрял микробус, в който пътували Ангел Йорданов на 37 години от Ракитово и неговият 14-годишен наследник носещ същите имена, като татко си. Без да губят време благодарение на въже те издърпали 23-годишния мъж от водата. За страдание 47-годишният му татко не съумял да се избави и потопен в язовира. 

За проявените от него и неговия татко кураж, храброст и бърза реакция  началникът на РУ-Пещера основен контрольор Камен Радев връчи почетна грамота на седмокласника Ангел Йорданов. Това стана през днешния ден в постройката на неговото учебното заведение, в наличието на съученици, преподаватели и управлението на образователното заведение. Главен контрольор Радев изрази своята и на сътрудниците си благодарност за благородната и човешка постъпка на Ангел и неговия татко, дефинира я, като образец за подражателство и удивление.  

 

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР