Учени разкриха коя е храната, която е пагубна за мозъка

...
Учени разкриха коя е храната, която е пагубна за мозъка
Коментари Харесай

Този продукт е пагубен за паметта ни

Учени разкриха коя е храната, която е пагубна за мозъка ни. Доказано е, че нискокалоричната диета усилва броя на стволовите кафези в тялото ни. Това води до възстановяване паметта и способността за учене.
върху мишки на калифорнийски учени, оповестено в списание Cell Reports, подсказва, че остатъкът от захар поврежда мозъка и стопира процеса на възпроизводство на стволови кафези в хипокампуса - част от мозъка, виновна най-вече за паметта. Тези кафези са от решаващо значение за способността ни да запомняме информация.
 Мед или захар: Кой е по-добрият подсладител Мед или захар: Кой е по-добрият подсладител
Двата най-често срещани подсладители безспорно са захар и мед. И двата продукта се употребяват в доста десерти, с цел да им придадат сладостен...
Стволовите кафези са нужни за поддържане на мозъчната функционалност. С течение на времето, в случай че техният брой спадне, се утежнява способността им да действат. В резултат на това се следи когнитивен спад.
Изследванията демонстрират, че остатъкът от глюкоза в мозъка (както в тази ситуация със захарен диабет) компрометира функционалността на тези кафези, което понижава способността им да се възпроизвеждат. Излишната захар изгаря клетъчните ресурси, които оказват помощ на мозъка да създава нови неврони.
При хората, които употребяват прекалено много захар, се следи влошена невронална регенерация с следващи негативни резултати върху когнитивните функционалности.
Освен това, по време на опит откривателите са следили мишки в продължение на четири седмици. В резултат на това откриват, че стволовите им кафези се възпроизвеждат доста по-ефективно по време на нискокалорична диета.
 9 признака, че приемате прекомерно доста захар 9 признака, че приемате прекомерно доста захар
Според Световната здравна организация целесъобразната доза захар би трябвало да е под 10% от дневния енергиен банкет. Това се равнява на 7 ч...
Това потвърждава, че небалансираното хранене и огромното количество употребявана захар нарушават когнитивните функционалности на мозъка ни. Но за жалост постоянно даже не осъзнаваме какво количество захар одобряваме, защото тя се съдържа в огромна част от употребяваните от нас артикули - самун, други тестени произведения, прясно мляко и още куп храни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР