Учени откриха следа за произхода на вируса, който причинява COVID-19.

...
Учени откриха следа за произхода на вируса, който причинява COVID-19.
Коментари Харесай

Откриха следа за произхода на коронавируса в Лаос

Учени откриха диря за произхода на вируса, който предизвиква COVID-19.

При прилепи, живеещи в пещери в Лаос, бе открито, че носят сходни патогени, за които специалистите допускат, че евентуално могат да заразят хора непосредствено, оповестява БГНЕС.

Коронавирусът умъртви милиони, откогато беше засечен за първи път в Китай в края на 2019 година и към момента не е ясно, от кое място е пристигнал и дали произходът му е натурален.

Изследователи от френския Институт " Пастьор " и Националния университет в Лаос оповестиха, че техните открития демонстрират, че вируси, генетично близки до SARS-CoV-2, съществуват в природата измежду прилепите във варовиковите пещери в прилежащия на Китай северен Лаос.

От вирусите, които учените са разпознали измежду стотиците летящи бозайници, тествани в провинция Виентян, е открито, че три наподобяват доста на ковид, който предизвиква COVID-19, изключително в механизма за захващане към човешките кафези.

" Идеята беше да се опитаме да идентифицираме произхода на тази пандемия ", показва Марк Елойт, който управлява лабораторията за патогени на института " Пастьор ".

Елойт, чийто екип проучва събраните проби, показва, че към момента има основни разлики сред откритите вируси и SARS-CoV-2. Но проучването е " огромна стъпка напред " за идентифициране на произхода на пандемията, потвърждавайки теорията, че коронавирусът може да е пристигнал от живи прилепи в Китай.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР