Учени от Университета в Кобе (Япония) са открили способност на

...
Учени от Университета в Кобе (Япония) са открили способност на
Коментари Харесай

Витамин В2 е способен да предотвратява стареенето, установиха учени

Учени от Университета в Кобе (Япония) са разкрили дарба на витамин В2 (рибофлавин) да предотвратява стареенето на клетките на организма, като забавя развиването на разнообразни възрастови нарушавания.

В хода на опит, разказан в изданието на Международното биологично общество MBoC, откривателите подложили кафези на стрес за ускорение на стареенето. След това добавяли друго количество витамин В2.
Стресът форсира часовника на живота, само че релаксацията забавя стареенето
Работата на човешкото тяло се контролира от разнообразни ритми – „ часовници “, измежду които има да вземем за пример циркадни ритми &ndash...
Прочети повече
В клетките витаминът се трансформира във вещество, наречено ФАД (флавинадениндинуклеотид). ФАД оказва помощ за производството на сила в митохондриите и предотвратява снижаването на тяхната интензивност, което провокира клетъчно стареене. Според резултатите на проучването било открито, че устойчивостта на клетките към стареене нараствала според от количеството рибофлавин.
Стареенето има три стадия
Изследователите означават, че витамин В2 се усвоява елементарно посредством храна и добавки. Въз основа на това учените се надяват, че тяхното проучване ще помогне да се разработят елементарни и безвредни способи за лекуване на разнообразни възрастови болести. В бъдеще се възнамерява провеждането на опити с животни, с цел да се потвърдят или опровергаят резултатите, получени от учените.

По-рано диетолози описаха по какъв начин да се храним, с цел да укрепим всяка от петте защитни системи на тялото – ангиогенеза, регенерация, чревна микрофлора, ДНК и имунитет – тъй че тялото да може по-добре да се оправи с предварителната защита на болесттите и да води по-дълъг и по-здравословен живот. Например зехтин, сок от алена боровинка, касис, броколи, гроздов сок, орехи, сладостен корен, боровинки и люти чушки се предлагат за подкрепяне на имунната отбрана.

 

Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР