Учени от Института за изследване на храненето във Великобритания стигнали

...
Учени от Института за изследване на храненето във Великобритания стигнали
Коментари Харесай

Замразените плодове и зеленчуци – по-полезни от пресните

Учени от Института за проучване на храненето във Англия стигнали до необикновен извод: замразените плодове и зеленчуци съдържат доста повече потребни субстанции от пресните.

Причината се крие в това, че пресните плодове и зеленчуци не стигат до сергиите незабавно откакто са обрани, а едвам след няколко дни и заради този факт те губят доста от скъпите си субстанции.

В замразените се резервира високото равнище на доста витамини и хранителни субстанции. Производителите от ден на ден понижават интервала от време, нужен на продукцията им да стигне до камерите за заледяване.

Според учените замразените артикули никога не се разграничават от пресните. Да не приказваме за зимния интервал, когато, действително видяно, повече изгода на организма носят замразените летни зеленчуци, в сравнение с отгледаните в парник.

 Замразените плодове и зеленчуци – по-полезни от пресните

Съществува единствено един проблем, обвързван със замразените плодове и зеленчуци – един път размразени, те не могат да бъдат замразени отначало. А това е много евентуално при превозването, в случай че се случи повреда с техниката.

Тогава за жалост продуктите ще изгубят скъпите си качества. Затова учените предлагат да се отдава желания при избора на артикул на компании, които слагат в пликовете с продукцията специфични знаци за топене.

Ако след отваряне на плика установите, че знакът е с изменен от нужния цвят, това значи, че продуктът е бил размразяван и по-късно замразен още веднъж и не е потребен за приложимост.

Според водещи диетолози, в случай че се храните със замразени плодове и зеленчуци, ще отслабнете доста по-лесно, в сравнение с в случай че ги консумирате свежи. Цялата загадка се крие обаче в метода на консумация.

Това би трябвало да става, без продуктите да се подлагат на каквато и да е топлинна обработка. Например, в случай че имате замразени ягоди, вадите от фризера една шепа и постепенно стартирате да ги смучете, до момента в който не се разтопят в устата ви.

Това обаче не е уместно за хора с чувствителни зъби. Когато гълтам ледена храна, организмът губи доста сила, с цел да се стопли, и за сметка на това се топят повече килограми.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР