Учени от Британска Колумбия, Канада, прихванаха мистериозен радиосигнал, идващ от

...
Учени от Британска Колумбия, Канада, прихванаха мистериозен радиосигнал, идващ от
Коментари Харесай

Засякоха мистериозен сигнал от космоса

Учени от Британска Колумбия, Канада, прихванаха тайнствен радиосигнал, приближаващ от открития космос, заяви „ Индипендънт”. Вълните са били засечени с помощта на мощния телескоп CHIME, ситуиран в канадската провинция.
Те са идвали на периодичност сред 400 и 800 мегахерца, което ги трансформира във феномен, който може да бъде ключ към разгадаването на събития от преди милиони светлинни години. Сигналите се разграничават от другите, които учените прихващат постоянно от космоса.
За първи път учените откриват сходни радиосигнали през 2007 година, а оттогава за засечени над 30 нови. Те се отличават със своята мощ и бързото си заглъхване. Последният е кръстен „ FRB 180725A” и е неповторим с обстоятелството, че е засечен в действително време.
Изследователите към момента не знаят от кое място идват сигналите, само че търсят повтарящ се модел в тях, с цел да могат да ги изследват. Учените допускат, че сигналите идват от среда, описвана като „ рискова “. Не е изключено да става въпрос за извънземна форма на живот, въпреки да няма ясни доказателства за това.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР