Учени и експерти се опитват да обяснят произхода на серия

...
Учени и експерти се опитват да обяснят произхода на серия
Коментари Харесай

САЩ търсят обяснение на серия загадъчни звукови удари

Учени и специалисти се пробват да обяснят произхода на серия звукови удари, закрепени в южната част на Ню Джърси, по източното крайбрежие на Лонг Айлънд.

Както написа Live Science, първият звуков удар бил закрепен от геоложката работа на Съединени американски щати на към 3 км североизточно от гр. Хамънтън в Ню Джърси, както и на 60 км южно от Трентън. В идващите час и половина сеизмографите фиксирали още най-малко 9 звукови удара по източното крайбрежие на остров Лонг Айлънд. Няма никаква информация с изключение на записаните звукови удари, не са регистрирани и трусове в този район, означават в геоложката работа.

Изданието разяснява, че звуков удар поражда, когато обект (или взрив) се движи по-бързо от звуковата скорост (около 1200 км/ч) и се явява ударна вълна. Според геофизика Джон Белини източникът на закрепените удари е неразбираем.

Представители на НАСА декларирали пред публицисти, че в този ден не са провеждани никакви стартове или тествания. По същия метод отвърнали и във Федералното авиационно ръководство на Съединени американски щати.

Има съмнение, че причина за звуковите удари са тествания на стелт самолета F-35. Според Associated Press представители на Военноморски сили са удостоверили, че в региона са провеждани тествания на изтребителя пето потомство F-35, кадърен да развива скорост, превишаваща звуковия предел – към 1900 км в час.

Военните отбелязали, че по-рано свръхзвуковите полети, провеждани в този регион, на практика не са се усещали на земята. Според тях причина за новия феномен може да са необикновени атмосферни условия.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР