Учен подобри световния рекорд за живот под вода, след като

...
Учен подобри световния рекорд за живот под вода, след като
Коментари Харесай

Как се живее 74 дни под вода

Учен усъвършенства международния връх за живот под вода, откакто прекара 74 дни в местообитание на 9 метра под лагуна във Флорида.

Бившият военноморски офицер доктор Джоузеф Дитури е първият човек, който живее толкоз дълго толкоз надалеч под водата без намаление на налягането, с проекти да остане в Jules " Undersea Lodge в Кий Ларго до 9 юни като част от 100-дневна задача, наречена Project Neptune 100.

Мисията съчетава учебен обсег с медицински и океански проучвания, като учените желаят да видят какво влияние ще има продължителното излагане на подобен напън върху човешкото тяло. Една от хипотезите е, че нарасналото налягане - почти 1.6 пъти по-голямо от това на повърхностното налягане, ще докара до усъвършенствания в здравето, като в същото време евентуално ще има влияние върху основни индикатори, свързани с заболяването и дълголетието.

Today I broke the world record for living underwater. The curiosity for discovery has led me here. My goal from day 1 has been to inspire generations to come, interview scientists who study life undersea and learn how the human body functions in extreme environments.

~Ad mare
— Joseph Dituri, Ph.D. (@drdeepsea)
" Знаем сигурно, че когато сте изложени на към половината от напрежението, в сравнение с аз сега, вие удвоявате броя на циркулиращите стволови кафези ", сподели доктор Дитури пред The Independent. " Ще имам по-дълги теломери - евентуално превръщане на стареенето - и също по този начин ще печеля костна компактност и мускули, когато съм тук долу. "
 Барбара Ернандес - дамата, която плува в смразяващите води на Антарктида и чупи върхове в името на климатичните промени
Жената, която плува в смразяващите води на Антарктида по бански

Коя е " Чилийската ледена нимфа "

Учените също по този начин пресмятат, че той може да загуби към 2.5 см височина по време на задачата заради натиска, упражняван върху тялото му. Точно по същия метод, по който астронавтите стават с към 3% по-високи, откакто са прекарали известно време в безтегловността на космоса.

74-ият ден на доктор Дитури в подводната хижа, е сходен на предходните дни, прекарани там, откогато се потопява на 1 март. Университетският професор яде богата на протеини храна от яйца и сьомга, приготвена благодарение на микровълнова фурна, упражнява се с ластици, прави ежедневните си лицеви опори и спи за към един час.

За разлика от подводницата, хижата не употребява технология за контролиране на нарасналото подводно налягане. Предишният връх от 73 дни, два часа и 34 минути е подложен от двама професори от Тенеси - Брус Кантрел и Джесика Фейн, на същото място през 2014 година

" Рекордът е дребен удар и аз в действителност го правя оценка. За мен е чест, че го имам, само че имаме още какво да вършим в името на науиката. Идеята тук е да населим международните океани, да се грижим за тях, като живеем в тях и в действителност се отнасяме добре към тях. "
 Беатрис Фламини - испанката, която устоя 500 дни сама в пещера с дълбочина 70 метра
Жената, която устоя сама 500 дни в пещера без слънчева светлина

Едно необикновено достижение

Въпреки че споделя, че обича да живее под океана, има едно нещо, което в действителност му липсва. " Нещото, което най-вече ми липсва в това да съм на повърхността, е безусловно слънцето ", споделя той. " Слънцето е главен фактор в живота ми - нормално ходя на фитнес в пет и по-късно се връщам и виждам изгрева. " По време на престоя си под водата доктор Дитури също твърди, че е разкрил напълно нов тип, който следва да бъде проучен.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР