Участие взеха над 100 посланици и висши служители на министерство

...
Участие взеха над 100 посланици и висши служители на министерство
Коментари Харесай

Мария Габриел: България има потенциал да бъде регионален иновацио...

Участие взеха над 100 посланици и висши чиновници на министерство на външните работи на Ирландия.

 

Годишният конгрес бе отдаден на въпросите за бъдещето на Европейския съюз и усилване на съдействието за по-голямо влияние на Съюза на интернационалната сцена.

 

" За мощен Европейски съюз се нуждаем от съдействие и ангажираност на всички страни членки и жителите. Също толкоз значимо е адаптирането към изменящите се провокации и благоприятни условия ", акцентира Мария Габриел. Тя добави, че " солидарността и споделената визия прави Европейски Съюз по-силен, черпейки мощ от разнообразието ни ".

 

През последните години Европейският съюз съумя да отговори съответно на редица рецесии посредством солидарни дейности и общи решения. Като страна член на Съюза " България е част от тези решения ", означи вицепремиерът.

 

Мария Габриел показа целите на държавното управление по отношение на присъединението към шенгенското пространство, еврозоната и Организацията за икономическо сътрудничество и раз. Отправена бе признателност за ирландската поддръжка за тези стратегически цели.

 

В основното си изявление Габриел се спря на тематики като политиката на разширение на Европейски Съюз, сигурността в Черноморския район, киберсигурността, нововъведенията и културата.

 

" България има капацитет да бъде районен иновационен хъб, привличащ гении от целия свят ", съобщи вицепремиерът.

 

Мария Габриел означи също приноса на младежите за мирното и стабилно бъдеще на Европа и акцентира на ролята на културната дипломация. " Обединени към общи полезности и демократични правила, дано България, Ирландия и Европейски Съюз продължат да бъдат посланици на мир и съгласие, посланици на по-доброто бъдеще ", заключи вицепремиерът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР