Убийство за целокупния български народ нарече президентът на КТ Подкрепа

...
Убийство за целокупния български народ нарече президентът на КТ Подкрепа
Коментари Харесай

Синдикалист алармира за голяма опасност за цената на тока

" Убийство за целокупния български народ " назова президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов излизането на битовите консуматори на либерализирания пазар на електрическа енергия.

Либерализацията на енергийния пазар ще увеличи цените на битовите консуматори на ток най-малко три пъти, предвижда Манолов в предаването „ Офанзива с Любо Огнянов ” по НоваНюз.
-->
Той изясни, че сега енергийният микс е щадящ за битовите консуматори. „ Най-скъпото в енергийния микс са „ домашните любимци ”, на които страната им заплаща да създават ток от слънце и от вятър ”, сподели Манолов.

Каза, че най-големият проблем на енергетиците, които стачкуват в този момент, е че няма гаранция, че подписаните неща в съглашението с държавното управление ще се случат. Част от присъстващите не го подписаха, в това число и аз, напомни президентът на КТ „ Подкрепа ”.

Относно договарянията и вложението във възобновими енергийни източници той сподели: „ колкото си желаят перки и слънчеви панели да конфигурират, стига да не се разпадне енергийната сигурност на страната ”.

Манолов призна, че въглищните централи са остарели, само че още няма нищо, което да ги размени. „ ВЕИ-тата не могат да заместят теца, тази работа с водорода още е наникъде. Германия предходната година откри 12 електрически централи. Това, че покриваме плодородна земя със слънчеви панели – какво е. Никой не приказва за това какви запаси се разходват, с цел да бъдат създадени тези панели и какво ще коства тяхното извеждане от приложимост ”, сподели Манолов.

Относно договарянията с правителството  синдикалистът призна, че за 30 години не е виждал „ такова знамение. „ Самото писане на териториалните проекти потегли с ляв крайник, мислим, че всичко се прави наобратно, с цел да бъде реализирана някаква цел. Разпадане на енергийната ни система, с цел да угодим на нечий кеф е ненормална система ”, изясни синдикалният водач.

Синдикатите са поискали да се запише, че Народното събрание задължава Министерския съвет да отрази постановките на Пътната карта в териториалните проекти за обективен преход. „ Народните представители не одобриха това предложение и то отпадна ”, сподели Манолов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР