Тютюневите изделия и бутилираните алкохолни напитки ще се продават с

...
Тютюневите изделия и бутилираните алкохолни напитки ще се продават с
Коментари Харесай

Тютюневите изделия и бутилираният алкохол ще се продават с нов бандерол

Тютюневите произведения и бутилираните алкохолни питиета ще се продават с нов бандерол от 1 януари 2018 година. В сходство с член 64, алинея 6 от Закона за акцизите и данъчните хранилища новите мостри са одобрени от министъра на финансите три месеца преди влизането им в действие, като заповедите за одобряването им са оповестени в Дъждовни води, бр. 77 от 26.09.2017 година. Единичните цени на бандеролите се резервират, като за тютюневи произведения e 0,013 лева, а за алкохолни питиета - 0,032 лв..
Нововъведение при бандеролите за тютюневи произведения е слагането на QR код, съдържащ URL линк до уеб-страницата на Министерството на финансите. Кодът е общоприет и може да се прочете посредством смарт телефон или таблет с всяко гратис приложение за четене на QR код.

Акцизните артикули, облепени с настоящите все още бандероли, могат да се осъществят в комерсиалната мрежа до изчерпването им, само че не по-късно от 31 декември 2018 година. Дължимият данък е заплатен при тяхното освобождение за ползване и както бюджетът, по този начин и търговците на едро и на дребно няма да понасят загуби от продажбата на акцизните артикули, облепени със остарял бандерол. Лицензираните складодържатели би трябвало да върнат неизползваните бандероли в митницата, от която са ги получили, в 30-дневен период от влизане в действие на новите мостри.

Бандеролът е държавна скъпа книга, която потвърждава внасянето на дължимия данък за освободените за ползване акцизни артикули. Издава се от Министерството на финансите по одобрен план и се закрепва върху потребителската опаковка на изделията, подлежащи на облагане с данък, по подобен метод, че отварянето на опаковката е невероятно без да се наруши целостта на бандерола. 

Образците на бандероли включват композиция от защитни детайли в графичния дизайн, хартията, мастилата, холограмната лента, както и разнообразни техники на щемпел. Всеки стикер има избрани реквизити: серия, номер, литраж и алкохолен градус (при алкохолните напитки) и цена (при тютюневите изделия).
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР