Тясната координация между Русия и Китай е важен фактор на

...
Тясната координация между Русия и Китай е важен фактор на
Коментари Харесай

Путин и Си Дзинпин на виртуална среща. Какво се разбраха?

Тясната съгласуваност сред Русия и Китай е значим фактор на непоклатимост в интернационалните връзки. Това съобщи съветският президент Владимир Путин по време на договаряния посредством видеоконферентна връзка с китайския си сътрудник Си Цзинпин, съобщи БНР.

Президентът Путин и ръководителят Си демонстрираха околните си връзки на фона на водената от Съединените щати и НАТО политиката на въздържане по отношение на Русия в Европа и по отношение на Китай в Азиатско-тихоокеанския район.

„ Заедно интензивно работим в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, в Шанхайската организация за съдействие, в БРИКС. Съдействаме за образуването на обективен и учреден на интернационалното право световен ред “, сподели Путин.

След като редица западни страни оповестиха политически протест на зимните олимпийски игри в Пекин през февруари следващата година, Владимир Путин акцентира, че ще взе участие в церемонията по откриването и ще се срещне персонално със Си Цзинпин.

Путин дефинира руско-китайските връзки като пример за междудържавно съдействие, учредено на взаимно почитание и ненамесата във вътрешните работи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР