Тялото ни е съставено от около 60% вода и по

...
Тялото ни е съставено от около 60% вода и по
Коментари Харесай

7 научно доказани ползи за здравето от водата

Тялото ни е формирано от към 60% вода и затова нейният банкет е от главно значение за благосъстоянието на организма. Препоръчителното количеството вода дневно е към 8 чаши, не по-малко.

Даваме ви 7 аргументи да пиете колкото се може повече вода, в случай че към момента не сте почнали да го вършиме. Пийте вода по график, в случай че е нужно, само че не допускайте дехидратация на организма.

На 22 март се отбелязва международният ден на водата. Затова си коства да поговорим повече за изгодите от пиенето на вода.

1. Помага при интензивни физически тренировки

 7 научно потвърдени изгоди за здравето от водата

Ако се дехидратирате, физическото натоварване може да бъде извънредно изтощително. Загубата единствено на 2% вода от тялото ви може да докара до физически проблеми. Така че, пийте доста вода, изключително в случай че се потите повече при подготовка.

2. Хидратацията оказва въздействие върху мозъчната активност и притока на сила

 7 научно потвърдени изгоди за здравето от водата

Водата въздейства и върху действието на мозъка. Дори лекото дехидратиране може да ви коства понижаване на сила, загуба на положителното въодушевление, проблеми с паметта и като цяло с мозъчната активност.

3. Водата може да облекчи и предотврати главоболие

 7 научно потвърдени изгоди за здравето от водата

Когато то е разследване от дехидратация. Обезводняването постоянно води до мигрена и мощна болежка в главата при някои хора.

4. Пиенето на вода може да помогне при запек

Това е проблем, който се показва в затруднено действие на червата. Водата може да облекчи тези проблеми и да възвърне естествената функционалност на организма в тази посока.

5. Помага при камъни в бъбреците

Смята се, че водата понижава риска от формиране на камъни в бъбреците. Все отново належащо е да се създадат още проучвания в тази област.

6. Водата предотвратява махмурлука

Добър метод да се застраховате против махмурлук, е да пиете чаша вода сред питиетата, както и една преди лягане. Отчасти положението след невъздържание с алкохола се дължи на дехидратация, тъй че водата може да бъде от изгода и тук.

7. Помага при намаляване

Когато пиете доста вода, свалянето на килограми се реализира по-лесно. Това се дължи на обстоятелството, че тя може да форсира метаболизма и дава чувство за задоволеност. Ето за какво е добра концепция да изпиете чаша вода и тогава да започнете да се храните. Хубаво е да се пие студена вода, тъй като тялото ще изразходи в допълнение старания (калории), с цел да ѝ придаде телесна температура.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР