Тя е невидима, остава незабележима под пластовете на физическото, а

...
Тя е невидима, остава незабележима под пластовете на физическото, а
Коментари Харесай

Приказки за психиката и цветовете на ума


Тя е невидима, остава незабележима под пластовете на физическото, а ролята и е толкоз значима... Психиката е онази част от нас, която постоянно подценяваме. Фина и нежна тя ни оказва помощ в познаването на действителността, води ни през материалното и духовното, а без нейната интервенция не можем нито да творим, нито да сътворяваме хрумвания. Но владетелката на нашето държание и дейности може да изпадне в меланхолия, да я оплетат мъчителни страхове, да бъде изгубена измежду лабиринтите от усеща и страсти...

На 10 октомври честваме Международния ден на психологичното здраве с благотворителния антистигма театър „ Цветен ден “ на сцената на трагичен спектакъл при НАТФИЗ „ Кръстьо Сарафов “ от 19.00 ч с вход свободен.  Автор на сюжета е доктор Елена Иванова - завеждащ Амбулаторно-консултативната психиатрия в УМБАЛ „ Александровска “. В постановката професионалните артисти, които подкрепят екипа на проф. Вихра Миланова, ще ни показват историята на тези хора, които отхвърлят да одобряват като второ име своята диагноза.

Събитието е в поддръжка на рехабилитационните стратегии, прилагани в клиниката за лекуване на шизофрения, меланхолия, биполярно афективно разстройство, страхова невроза и други Клиниката по психиатрия на УМБАЛ „ Александровска “ афишира и Ден на отворените порти. Всички искащите могат да посетят другите класове по арттерапия и психообучение. Тази година мотото на събитието е „ Младите хора и психологичното здраве в един променящ се свят “. Важно е да знаем, че психологичните разстройства се проявяват най-често сред 20- и 30- годишна възраст, времето, в което човек се образова, придобива специалност, гради кариера и основава семейство. Те засягат всички сфери на реализация на личността и изискват дълготрайно лекуване и грижи. Как можем да предпазим душeвността си и да си помогнем можете да разберете като се включите в другите занимания. Ние от „ 8 “ имахме удоволствието да бъдем част от часа по музокотерапия, за който ви разказахме в брой 12/2017 година В него разбрахме за невероятната лечебната мощ на изкуството, което оказва помощ в предварителната защита и е ключ към по-доброто психологично здраве.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР