Творбите, които крият тайните на знанията на древните цивилизации, имат

...
Творбите, които крият тайните на знанията на древните цивилизации, имат
Коментари Харесай

Проклятието на книгата Строфите на Цзян

Творбите, които крият тайните на знанията на античните цивилизации, имат извънземен генезис и носят единствено беди. Тази доктрина се удостоверява от случая със Строфите на Цзян.

Аполоний Тиански е влъхва и странник. Той първи прокарва концепцията за прокълнатите книги. Доказателство за това е случилото се на писателката Елена Блаватска.

Тиански твърди, че с очите си е виждал книгата Строфите на Цзян или Книгата Дзян, пристигнала в Индия от Венера. Елена Блаватска разгласила фрагменти от Строфите в своята Тайна Доктрина, а по-късно е застигната от проклятието.

Блаватска се среща с вълшебник от коптски генезис по време на странстванията си из Египет. Той ѝ разкрива, че в един от тибетските манастири се съхранява книга, която разкрива тайната на реда и градежа във Вселената.

Знанията, записани в Книгата Дзян, били разкрити на монасите директно от планетата Венера - или от Висшия разсъдък, или от локални пришълци.

След поредност от пътувания на Блаватска през Америка и Индия тя съумява да се снабди с книгата. С това стартират и проблемите ѝ. Ежедневно Елена получава писма със закани. Авторът изисква от нея да унищожи всички записи, свързани с книгата, и на никое място повече да не я загатва. В противоположен случай ще я застигнат най-страшни заболявания.

Смелата Блаватска не обръща никакво внимание на писмата и продължава да се рови в наличието на книгата. Скоро по-късно се разболява тежко. След три години посещава Индия, където локални лечители ѝ оказват помощ да се излекува.

Скоро ново злощастие застига Блаватска. През 1871 година писателката пътува с транспортен съд към Египет. На борда на Евномия избухва гърмеж и всичко, с изключение на нея, умират.

Писателката се връща в Лондон с желанието да показа пред света Строфите на Цзян и по този начин да прекъсне черната хроника в живота си. По време на събитието незнаен се пробва да я убие, като споделя, че бил ръководен отдалечено. След това тайнствената книга изчезва от сейфа.

В идващите десетилетия Блаватска се бори да открие още веднъж тайнствената книга. В последна сметка съумява да се снабди с нейно копие, написано на незнайния ѝ език сензар. Превеждането е мъчно, само че в последна сметка Блаватска издава книгата на британски език през 1915-та година. Учените изрично отхвърлят изказванията ѝ в книгата, което срутва реномето на писателката.

Оригиналното издание на книгата Тайната теория от 1915 година през днешния ден се съхранява в библиотеката на Конгреса във Вашингтон. Мистерията обаче остава неразкрита. Никой не знае дали в редовете се крие истина, че неща, като елементарен достъп до базата данни на международния разсъдък, ръководство на предмети в пространството единствено с мозъка и четене на книги от разстояние, са нещо допустимо.

Учените са безапелационни, че това е литературна мистификация. Дори те обаче не могат да отрекат, че с годините всяко едно от изказванията на Блаватска намира своето разумно пояснение и се оказва действителност.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР