Твърди се, че САЩ тайно са изпратили подразделение на американските

...
Твърди се, че САЩ тайно са изпратили подразделение на американските
Коментари Харесай

САЩ подготвят тайванската армия за потенциална атака от Китай

Твърди се, че Съединени американски щати скрито са изпратили поделение на американските специфични интервенции и на морската пехота в Тайван, с цел да образоват тайвански бойци против възможна експанзия на Китай.

Позовавайки се на американски представители, Wall Street Journal заяви, че „ скрито са били трансферирани военни подразделения като част от напъните да се ускори отбраната на острова, заради опасенията от възможна китайска експанзия “, съобщи ТРТ.

Според отчета към 24 американски бойци от силите за специфични интервенции образоват дребни елементи от сухопътните сили на Тайван, въпреки това се твърди, че Корпусът на морската пехота на Съединени американски щати също обезпечава образование на локалните военноморски сили.

Въпреки че беше декларирано, че възходящата експанзия на Китай през последните няколко години провокира безпокойствие в Пентагона, се твърди, че американските сили са работили в Тайван от най-малко една година.

Говорителят на Пентагона Джон Супле съобщи, че Съединени американски щати имат непрекъснати ползи за мира, сигурността и стабилността на Индо-Тихоокеанския район, в това число Тайванския пролив.

Подчертавайки, че те ще продължат да поддържат мирното разрешаване на проблемите в Тайванския пролив, Супле сподели: „ Подкрепата на Съединени американски щати за Тайван е мощна, кардинална политика в сходство с правилото ни за обединен Китай, трите взаимни заявления САЩ-Китайи американските задължения, изброени в шестте меморандума за сигурност. “

Супле добави следното по отношение на последните военни действия на Китай отвън Тайван:

„ Бих желал да отбележа, че Китай ускори напъните си да сплаши Тайван и други съдружници и сътрудници, в това число усилване на военната си активност към острова, Източнокитайско море и Южнокитайско море, които съгласно нас дестабилизират и усилват риска за неправилни дейности. Нямам мнения по съответни интервенции, задължения или образование, само че бих желал да подчертая, че връзките ни за поддръжка и защита с Тайван не престават в сходство с актуалната опасност от Китайската национална република. Призоваваме Пекин да поддържа уговорката си за мирното разрешаване на разногласията, свързани с Проливите, както е посочено в трите заявления. "

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР