Твърде малко се говори за благотворителните инициативи на финансовите институции

...
Твърде малко се говори за благотворителните инициативи на финансовите институции
Коментари Харесай

Дарения могат да се събират във фонд за бърза реакция при бедствия

Твърде малко се приказва за благотворителните начинания на финансовите институции в страната. Именно по тази причина вестник "БАНКЕРЪ " инициира среща сред вицепрезидента Илияна Йотова и представителите на банки, застрахователни и пенсионни сдружения.

"Добрите каузи би трябвало да бъдат обществени. В България има изострен недостиг на положителни вести ", съобщи по време на срещата Илияна Йотова.

Гостите показаха на вицепрезидента своите настоящи и бъдещи обществени планове в сферите на образованието, културата, опазването на здравето, екологията, възстановяване финансовата просвета на децата. Те описаха и за начинания като подкрепяне на деца в неравностойно състояние, на деца гении или даване на помощ за хора в потърпевши от бедствия райони.

Според участниците, вицепрезидентът съставлява институция, натоварена с разнообразни обществени и виновни начинания и по тази причина извънредно доста разчитат на нея.

Представителите на финансовите институции предложиха на Илияна Йотова няколко хрумвания за нови и взаимни начинания. Една от тях бе събирането на средства за специфичен фонд, в който да има налични средства в помощ на потърпевшите още в първия ден след вероятно естествено злополучие. Друго предложение, направено по време на полемиката бе реализирането на световна акция за връщането на младежите в България. Всички присъстващи се сплотиха към обстоятелството, че имат потребност от институционална поддръжка, тъй като обществената им идея е с национална значителност.

"В момента сме в развой на разработване на интернет платформа, която да свърза българите по света, която да служи с изключение на всичко друго и за шерване на новините, протичащи се в нашата страна ", съобщи вицепрезидентът.

Илияна Йотова показа, че е била докладчик в Европейския парламент по тематиката за финансовата просвета на жителите и предложенията от документа биха могли да бъдат употребявани за пускане на пилотен план в България. Вицепрезидентът описа и за своите бъдещи планове за запазване паметниците от историческото ни минало.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР