Турция задържа 110 души в 21 провинции, включително в населения

...
Турция задържа 110 души в 21 провинции, включително в населения
Коментари Харесай

Турция задържа 110 души за връзки с терористи

Турция задържа 110 души в 21 провинции, в това число в популации най-вече с кюрди Диарбекир, поради хипотетични връзки с тероризма, оповестиха полицейски източници за Агенция Франс Прес.
Източниците нарекоха всеобщите обиски " антитерористична " интервенция.
Държавната медия TRT заяви, че полицията е задържала хора, обвинени във финансиране на неразрешената Кюрдска работническа партия (ПКК) или във привличане на нови членове в групировката.
Считана за терористична организация от Съединените щати, Европейския съюз и Турция, ПКК води десетилетна въоръжена битка против Анкара за по-голяма автономност на кюрдското малцинство.
Адвокатската гилдия в Диарбекир съобщи, че броят на арестуваните може да доближи 150 души, като добави, че измежду тях има 20 юристи, петима публицисти, трима артисти и един политик.
Операцията се организира няколко седмици преди решаващия избор в страната.
Основната прокюрдска партия в Турция - Народнодемократичната партия (НДП) - съобщи предишния месец, че няма да издигне претендент за президент на изборите на 14 май, с което даде безмълвна поддръжка на светския противник на президента Реджеп Тайип Ердоган Кемал Кълъчдароглу.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР