Турция трябва да избере между НАТО и руските ракети, заяви

...
Турция трябва да избере между НАТО и руските ракети, заяви
Коментари Харесай

Майк Пенс: Турция да избере между НАТО и руските ракети

Турция би трябвало да избере сред НАТО и съветските ракети, съобщи американският вицепрезидент Майк Пенс, представен от Ройтерс.

Анкара би трябвало да реши желае ли да остане основен сътрудник в най-успешния боен съюз в историята или желае да рискува сигурността на това партньорство с сходни безразсъдни решения, подкопаващи нашия алианс, сподели той във връзка договорката на Турция за пазаруване на зенитни комплекси C-400 от Русия. 

Според Съединени американски щати зенитните комплекси ще понижат сигурността на бойните самолети F-35. 

Отговорът на Турция не закъсня.  " Съединени американски щати би трябвало да изберат. Дали желаят да останат съдружник на Турция, или да рискуват другарството ни като обединят силите си с терористи, с цел да подкопаят защитата на собствен съдружник в НАТО ", написа в Туитър вицепрезидентът Фуат Октай.

Тази седмица Пентагонът удостовери, че поради съветските ракети е замразил доставката на съоръжение за F-35 за Турция, макар че страната е измежду производителите на съставни елементи за самолета. 

" Дадохме да се разбере, че няма да стоим безучастни, до момента в който натовски съдружници закупуват оръжия от нашите противници и по този начин заплашат единството на стандартите в алианса ", разяснява Майк Пенс.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР