Турция ще отвори центрове за тестване за Covid-19 на най-натоварените

...
Турция ще отвори центрове за тестване за Covid-19 на най-натоварените
Коментари Харесай

Турция ще прави тестове за Covid-19 на големите летища

Турция ще отвори центрове за тестване за Covid-19 на най-натоварените летища от 1 юли, заяви министърът на културата и туризма на страната Мехмед Нури Ерсой. Такива центрове ще бъдат основани и в останалите аерогари в страната от 15 юли.

По думите на Ерсой съвсем 730 хотела и над 900 ресторанта са кандидатствали за приемане на документи за сигурен туризъм. Това значи, че съответните обекти са изпълнили санитарно-хигиенните условия на управляващите.

Числото на непознатите туристи в Турция през май тази година се е свило с 99,3% в съпоставяне със същия интервал на предходната година, сочат данните на статистиката. Около 11% от Брутният вътрешен продукт на страната зависят от туризма.

Анкара продължава да води договаряния с Англия, Германия и Русия за възобновяване на постоянните и чартърните полети в цялостен размер, защото това са трите страни, които изпращат максимален брой туристи в югоизточната ни съседка. По-рано Германия удължи до края на август предизвестието нейни жители да пътуват отвън страните от Европейски Съюз единствено при последна нужда.

Турция беше постигнала резултати от под 1000 нови инфектирани и 1500 излекувани на ден, само че разхлабването на противоепидемичните ограничения от 1 юни докара до ново повишаване на броя на инфектираните с ковид.

Данните от през вчерашния ден вечерта на здравното министерство сочат, че инфектираните в Турция са 190 000, от тях съвсем 163 000 са изцяло оздравели. Активните случаи са към 22 000, 5001 индивида изгубиха живота си в резултат на ковид.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР