Турция ще отглежда домати при температури до 35 градуса под

...
Турция ще отглежда домати при температури до 35 градуса под
Коментари Харесай

Турция ще отглежда домати и при минус 35 градуса

Турция ще отглежда домати при температури до 35 градуса под нулата в оранжерии, отоплявани от геотермални извори и селскостопански боклуци, оповестява турската частна телевизия CNN-Turk.

В рамките на плана, реализиран от локалните управляващи в град Азизийе, окръг Ерзурум, в оранжериите с повърхност от 13 декара ще бъдат отглеждани по 25 хиляди тона домати на месец. Освен това доматите няма да бъдат сезонно, а целогодишно отглеждани, изяснява кметът на града Джевдет Орхан.

Град Азизийе се намира на 1950 метра височина над морското ниво и се слави със суровите си и продължителни зими, когато температурата на въздуха пада до минус 35 градуса.

Въпреки това кметът е убеден, че в оранжериите ще бъдат отглеждани най-вкусните домати, защото, както той изясни, развъждането при висока надморска височина има огромни преимущества за развиването на растенията и високата работливост.

Производството в оранжериите ще стартира към края на ноември. За него ще се употребява неоснователен способ на развъждане.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР