Турция се отдалечава от ЕСТурция се отдалечава от Европейския съюз,

...
Турция се отдалечава от ЕСТурция се отдалечава от Европейския съюз,
Коментари Харесай

Турция се отдалечава от ЕС
Турция се отдалечава от Европейски

Турция се отдалечава от Европейски Съюз
Турция се отдалечава от Европейския съюз, договарянията за влизане на Анкара в общността в действителност са спрени. Това се споделя в заключителното заявление на Съвета на Европа след съвещанието във вторник.

"Съветът отбелязва, че Турция се отдалечава от Европейски Съюз. Преговорите за участието на Турция на практика са в задънена улица и е невероятно да се преглеждат отваряне или затваряне на нови глави", се споделя в документа.

съдебна експертиза даже акцентира, че е спряна работата по рационализиране на митническия съюз Европейски Съюз - Турция.

Европейски Съюз акцентира, че е изключително смутен от обстановката с "върховенството на закона" в Турция. "Съветът е изключително угрижен болести продължаващото и доста обезпокоително оттегляне от върховенството на закона и фундаменталните права, в това число свободата за изразяване", се отбелязва в документа.

Съветът прикани Анкара за поправи сегашната обстановка в страната и да я приведе в сходство с европейските и интернационалните стандарти.

Преговорният развой за приемането на Турция в Европейски Съюз стартира на 3 октомври 2005 година. За да влезе в Европейски Съюз Турция би трябвало да приключи сполучливо договарянията с Еврокомисията по 33 от 35 преговорни глави (две не изискват съгласуване). След това страните членки би трябвало единомислещо да гласоподават за даването на Турция на статут на членка на Европейски Съюз.

На 6 юли Европейският парламент одобри резолюция, призоваваща страните от Европейски Съюз и Европейската комисия да спрат договарянията за влизане на Турция в Европейски Съюз до тогава, до момента в който турските управляващи не внесат ремонти в конституционната промяна. През април 2017 година с референдум бяха доста разширени правата на турския президент. /БГНЕС, ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР