Турция се обвява за скорошно и справедливо разрешаване на украинската

...
Турция се обвява за скорошно и справедливо разрешаване на украинската
Коментари Харесай

Турция: Необходима е нова архитектура за европейска сигурност

Турция се обвява за скорошно и заслужено разрешаване на украинската рецесия и ще поставя нужните старания за това, съобщи през днешния ден турският външен министър Мевлют Чавушоглу на откриването на годишната конференция на посланиците на Турция, предадоха турските медии.

По думите на Чавушоглу Анкара се афишира за скорошно преустановяване на бойните дейности в Украйна и за постигането на дълготраен мир.

Ще продължаваме да поставяме старания за скорошното разрешаване на конфликтната обстановка в Украйна. Необходимо е да се мисли за основаването на " нова архитектура за европейска сигурност ". Турция прави съответна подготовка за това, сподели той.

Чавушоглу подсети и че при започване на спора Анкара затвори пролива Босфор за прекосяването на военни кораби в Черно море.

Турският външен министър приказва през днешния ден още по редица проблеми, в това число за напрежението в Нагорни Карабах и за напрежението сред Израел и палестинците.

Той насочи предизвестие към Армения, че е " неприемливо да прави провокации в района ".

Анкара ще продължи да оказва всякаква поддръжка на Азербайджан. Напрежението сред Армения и Азербайджан демонстрира какъв брой нежна е обстановката в района. Азербайджан би трябвало да знае, че в никакъв случай няма да го изоставим. От началото на спора в Нагорни Карабах сме подкрепяли армията на Азербайджан. Полагали сме и дейни старания за реализиране на мир. Отново предизвестяваме Армения, че е неприемливо да се правят нови провокации, сподели Чавушоглу.

Той съобщи още, че Турция " осъжда политиката на принуждение, провеждана от Израел по отношение на Палестина ".

Анкара се надява да бъде обезпечено трайно преустановяване на огъня в района, уточни Чавушоглу.

Продължаваме интензивно да поддържаме Палестина. Смятаме за неприемливи нападенията на Израел в линията Газа и опитите на израелски фанатици да нахлуят в джамията " Ал Акса ". Решително осъждаме Израел и се надяваме да бъде обезпечено трайно преустановяване на огъня в региона, уточни турският външен министър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР