Турция разработва споразумение в сферата на горивата, аналогично на подписаното

...
Турция разработва споразумение в сферата на горивата, аналогично на подписаното
Коментари Харесай

Турция работи по споразумение за горивата, подобно на това за зърното

Турция създава съглашение в областта на горивата, аналогично на подписаното на 22 юли съглашение за износа на украинско зърно. Това съобщи през днешния ден турският министър на защитата, Хулуси Акар, в изявление за арабския ефирен канал " Ал Джазира ", представено от ТАСС.

По думите му съглашението, за което става дума, ще способства за решаването на световната енергийна рецесия, само че други детайлности за подготвяния документ към този момент не се оповестяват, съобщи Българска телеграфна агенция.

Министърът на защитата на Турция също по този начин е отбелязал, че страната му работи над проекти за безвреден превоз на зърно от украинските пристанища. Той е удостоверил, че корабите, които ще транспортират продоволствията, ще минават през ревизия от страна на представители на Русия, Турция, Украйна и Организация на обединените нации, с цел да не бъде позволена контрабанда на оръжия и да се изключат провокации.

С посредничеството на Турция и Организация на обединените нации Киев и Москва подписаха на 22 юли съглашение в Истанбул за обновяване на доставките на украинско зърно от украинските черноморски пристанища, което ще облекчи интернационалната продоволствена рецесия.

Сделката планува установяването на взаимен координационен център в Истанбул, който ще прави инспекции на входовете и изходите на пристанищата и ще подсигурява сигурността на маршрутите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР