Турция проведе общонационално учение вчера, отбелязвайки 23-ата годишнина от земетресението

...
Турция проведе общонационално учение вчера, отбелязвайки 23-ата годишнина от земетресението
Коментари Харесай

Турция проведе общонационално учение за действие при земетре...

Турция организира общонационално обучение през вчерашния ден, отбелязвайки 23-ата годишнина от земетресението в Дюзче през 1999 година, което продължи 30 секунди и умъртви 710 души.

Не можем да предотвратим земетресението, само че можем да сведем до най-малко загубата на живот и имущество, прикани президентът Реджеп Тайип Ердоган в събота, минути преди страната да организира общонационалното обучение за поощряване на готовността и реакцията при изключителни обстановки.

Учението, проведено от Службата за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (AFAD), се организира в 81 провинции на Турция и турската част на Кипър в 18:57 ч. (17:57 ч. българско време) локално време.

Гражданите получиха звуков сигнал на телефоните си, дружно със SMS уведомление на турски и британски, което гласеше: „ Това е известие за обучение за земетресение от AFAD “ и пояснение какво би трябвало да се предприеме по време земетресение. Съобщения бяха направени и в джамии, общини и по малките екрани и радиостанции.

„ Очакваме да участвате непринудено в упражнението и да тествате вашите рефлекси и рефлексите на околната среда против вероятно земетресение. Вярвам, че с няколко минути, които ще посветите на това упражнение, ще придобием опит, който ще е значим за цялостен живот “, съобщи Ердоган във видеообръщение по-рано.

Президентът добави, че Турция се е поучила от горчивия опит от предишното и в този момент има интегрирана тактика за ръководство на бедствия, която е основана с координацията на AFAD.

Планът се състои от три стадия, подготвеност преди злополучие и понижаване на риска, реакция по време на бедствието и възобновяване след бедствието.

 Анадолска организация

„ В рамките на изследванията за подготовка преди бедствия и понижаване на риска, ние вършим нашите градове устойчиви на бедствия с планове за всеобщо жилищно строителство и градска промяна, доближаваме до нашите жители за малко време с нашето дейно ръководство при положение на злополучие и правим бързи старания за търсене и избавяне “, добави той.

Президентът разгласи, че през 2021 година близо 57 милиона жители са достигнати с разнообразни обучителни материали, до момента в който през 2022 година са извършени общо 94 207 учения за инспекция на готовността на Турция.

На 12 ноември 1999 година Дюздже беше разтресен от земетресение с магнитуд 7,1, което продължи 30 секунди, убивайки 710 души и ранявайки 2679.

Земетресението в Дюздже пристигна след земетресението от 17 август 1999 година, което удари град Измит в северозападната част на Турция и умъртви 18 373 души и рани 23 781 с трус с магнитуд 7,6, съгласно публични данни на AFAD.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР