Турция призова САЩ да прекратят подкрепата си за кюрдската милиция

...
Турция призова САЩ да прекратят подкрепата си за кюрдската милиция
Коментари Харесай

Чавушоглу: САЩ трябва да спрат да подкрепят кюрдските милиции в Северна Сирия

Турция прикани Съединени американски щати да прекратят поддръжката си за кюрдската милиция в Северна Сирия. Това стана по време на договарянията сред двете страни, целящи да се предотврати нова турска инвазия, оповестява AFP, представена от БГНЕС.
„ Съединени американски щати би трябвало да уважат нашата молба за преустановяване на съдействието си с кюрдските Народни отряди за отбрана “, съобщи пред кореспонденти в Анкара турският външен министър Мевлют Чавушоглу.
Изявлението му пристигна след срещата на представители на Съединени американски щати в региона на защитата с сътрудниците им в Анкара в опит да се сътвори „ зона на сигурност “ в северната част на Сирия, която да отдалечи кюрдските бойци от турската граница.
Знаете, Вашингтон поддържа кюрдските милиции, които са главният му съдружник в битката с терористите от „ Ислямска страна “ в Сирия. Анкара обаче преглежда бойците като терористи и ги причислява наедно с Кюрдската работническа партия – ПКК, която води въоръжена битка против Турция през последните 35 години.
Анкара не е изключително „ впечатлена “ от детайлите по по този начин наречената „ зона за сигурност “ и възобнови заканите си да стартира военна атака през границата, в случай че договарянията не съумеят да реализират някакво „ приемливо “ решение.
„ Не можем да демонстрираме самообладание постоянно. В един миг търпението ни ще свърши “, съобщи и в неделя турският президент Реджеп Ердоган. Той възобнови опасност си, отправена преди 18 месеца – да стартира въоръжена атака източно от река Ефрат против кюрдските Народни отряди за отбрана.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР