Турция поставя десет условия, за да премахне възраженията си срещу

...
Турция поставя десет условия, за да премахне възраженията си срещу
Коментари Харесай

Ще приеме ли Ердоган Швеция и Финландия в НАТО? Условията

Турция слага 10 условия, с цел да отстрани възраженията си против присъединението на Швеция и Финландия към НАТО, оповестява турският проправителствен в. " Сабах ".

Очакванията, които Турция има, включват изясняване на метода на двете страни във връзка с Кюрдската работническа партия (ПКК) и преустановяване на дейностите на управителни фрагменти на групировката в тези страни, в това число деянията им в Народното събрание.

Анкара изисква още прекъсване на финансовата поддръжка, оказвана на сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа (СЗН) - организация, считана от Турция за сирийско отклонение на ПКК. Турската страна упорства, че в името на битката с " Ислямска страна " не трябва да бъдат легитимирани други терористични организации.

Турция държи също да не се реализират контакти с ръководители на ПКК като тези, осъществени на иракско-сирийската граница, които съгласно Анкара предизвикват групировката.

Сред настояванията е също преустановяване на дезинформационните действия, водени от членове на ФЕТО (организацията, упреквана за опита за прелом в Турция през 2016 г.), които са търсени от турските управляващи. Настоява се за ускорение на процедурата по екстрадицията на членове на кюрдски групировки като ПКК и СЗН, за които е публикуван червен бюлетин и които са забъркани в незаконна активност.

Двете страни би трябвало да се откажат от поддръжка за всевъзможни действия, ориентирани против сигурността на Турция, които не подхождат на съюзническия дух. Необходимо е да бъдат подхванати и взаимни начинания за основаване на механизъм за близко съдействие и постоянни съвещания с Турция по тематиката за тероризма, предлага турската страна, осведоми Българска телеграфна агенция.

Като изискване Анкара слага също преустановяване на паричния трафик в двете страни на структури, свързани с терористични организации, и блокиране на техните сметки. Наред с това от Швеция и Финландия се чака да попречат на всевъзможни начинания за събиране на средства и действия против Турция на групи, представящи се за неправителствени организации, написа още " Сабах ".

Според изданието описът с десетте претенции на турската страна следва да бъде показан на събеседниците на Турция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР