Турция отрече категорично информацията от Русия, че е подписан нов

...
Турция отрече категорично информацията от Русия, че е подписан нов
Коментари Харесай

Турция обвини Русия в огромна лъжа

Турция отхвърли изрично информацията от Русия, че е подписан нов контракт за доставка на зенитно-ракетни комплекти С-400, съобщи организация Bloomberg. Това е сензитивен въпрос, който провокира и огромни различия в НАТО.

Дмитрий Шугаев, началник на съветската Федерална работа за военно-техническо съдействие, съобщи, че е подписан нов контракт за доставка на ракети. Анкара обаче бързо отхвърли изказванията, че е подписано ново съглашение за покупка. Турската организация за публични поръчки в региона на защитата отхвърли да е подписано второ съглашение за покупка, заявявайки, че не е имало смяна в изискванията от сключването на първичната договорка през 2017 година

Турското държавно управление въоръжава Киев със смъртоносни дронове, с цел да му помогне да се отбрани от Москва, само че също по този начин се въздържа да се причисли към западните наказания, ориентирани към физически лица и държавни компании в Русия. Ново съглашение с Москва за системи С-400, на фона на продължаващата пълномащабна война против Украйна, би възобновило напрежението сред Турция и Съединени американски щати. Вашингтон твърдо се опълчи на договорката и изключи турските си съдружници от програмата за стелт изтребители Ф-35.

Съединени американски щати не разрешиха на Турция да получи усъвършенстваните стелт изтребители Ф-35 на „ Локхийд Мартин “, откакто Анкара подцени предизвестията на Вашингтон и НАТО да не купува първата система С-400 заради евентуални опасности за разузнаването.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР