Турция остро осъди случващото се в Израел и Газа и

...
Турция остро осъди случващото се в Израел и Газа и
Коментари Харесай

Съседите осъдиха разрушаването на медийна сграда

Турция остро осъди протичащото се в Израел и Газа и най-много разрушаването на офис постройката в град Газа, в която са ситуирани кореспондентските пунктове на международни медии. Началникът на информационния отдел на турското президентство Фахретин Алтун окачестви разрушението като " удар в свободата на пресата “. " Израел продължава да прави кланета и военни закононарушения. Окупаторът Израел, който нападна офисите на Associated Press и Al Jazeera в Газа, също по този начин нанесе удар по свободата на пресата. Осъждам отвратителните набези на Израел против медийните офиси, с цел да прикрие кланетата ", сподели Алтун.

" Израел порази постройката на интернационалните медии в Газа, добавяйки още едно към своите военни закононарушения в палестинските територии. Ние осъждаме тази израелска експанзия, която не знае граници. Нашата битка против тази злонамерена мощ ще продължи, до момента в който окупацията завърши и Палестина бъде освободена ", написа представителят на турския президент Ибрахим Калън в профила си в обществената мрежа Twitter.

В 11-етажната сграда, една от най-старите многоетажни здания в Газа, имаше общо 60 жилища, в това число офиси на медийни компании, юридически компании и лекари.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР