Турция очаква от Финландия и Швеция конкретни стъпки по тристранния

...
Турция очаква от Финландия и Швеция конкретни стъпки по тристранния
Коментари Харесай

Турция: Очакваме конкретни стъпки от Швеция и Финландия

Турция чака от Финландия и Швеция съответни стъпки по тристранния меморандум, подписан в Мадрид, съобщи през днешния ден турският външен министър Мевлют Чавушоглу след срещата с външните министри на страните от Г-20 на индонезийски остров Бали, предадоха турските медии.

В рамките на срещата на върха на НАТО бе подписан тристранен меморандум, за което ги поздравихме. Ние обаче казахме, че в този момент тези страни би трябвало да подхващат съответни стъпки и изтъкнахме, че чакаме от тях съответни дейности, акцентира Чавушоглу, съобщи Българска телеграфна агенция.

На 28 юни Турция даде зелена светлина на процеса по присъединение на двете скандинавски страни към НАТО след среща на президента Реджеп Тайип Ердоган с водачите им в Мадрид. Ердоган настоя Швеция и Финландия да спазят всичките обещания, които са дали (включително за смяна на законодателството, обвързвано с тероризма, и предаването на 73-ма терористи).

Чавушоглу през днешния ден сподели още, че дружно с съветския външен министър Сергей Лавров са разискали механизмите за експорт на зърно от украинските пристанища.

Проведохме договаряния със Сергей Лавров, като обсъдихме стъпките, които може да бъдат подхванати в границите на предлагания от Организация на обединените нации механизъм. Поддържаме непрекъснат контакт с генералния секретар на Организация на обединените нации по този въпрос, а през вчерашния ден организирах и телефонен диалог с украинския външен министър, уточни Чавушоглу.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР