Турция нанесе серия от удари с безпилотни самолети по военни

...
Турция нанесе серия от удари с безпилотни самолети по военни
Коментари Харесай

Турция отговори на терористичното нападение в Анкара

Турция нанесе серия от удари с безпилотни самолети по военни цели и инфраструктура в следените от кюрдите региони на Сирия, при които починаха минимум девет души, в отговор на терористичното нахлуване в Анкара, съобщи Агенция Франс Прес.

На други места в Сирия, страна, разпокъсана от войната, бомбардировка на силите на режима в провинция Алепо е лишила живота на петима членове на едно и също семейство, а при офанзива с дрон против военна академия в Хомс са починали минимум седем офицери, по данни на Сирийския център за наблюдаване на правата на индивида (СЦНПЧ).

Турските удари бяха ориентирани основно против петролни обекти, електроцентрала, язовир и фабрика в провинция Хасаке, която е под контрола на Сирийските демократични сили (СДС) - коалиция, доминирана от кюрдите и подкрепяна от Съединени американски щати.

Според изказване на кюрдските сили " шестима членове на силите за сигурност са били убити при нахлуването в Амуда ", а " двама цивилни ", пътуващи с мотоциклети, са починали при различен удар.

Говорителят на Съюз на демократичните сили Фархад Чами заяви за девети смъртен случай. Първоначално той твърдеше, че са убити шестима служащи, само че се оказа, че те са били бойци.

На 1 октомври двама служители на реда бяха ранени при нахлуване в Анкара, за което отговорност пое Кюрдската работническа партия (ПКК), водеща въоръжена битка против турските управляващи.

Турция съобщи, че причинителите на нападението са били подготвени в прилежаща Сирия. Тя разказва като " терористична " главната съставка на ФДС - YPG (Отряди за отбрана на народа), които счита за клон на ПКК.

" След турските закани се следи ясна ескалация " против регионите, следени от самостоятелната кюрдска администрация в Североизточна Сирия, съобщи Чами.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР