Европейската комисия следи отблизо развитието на случая със системните заплахи

...
Европейската комисия следи отблизо развитието на случая със системните заплахи
Коментари Харесай

Йоурова: ЕК следи случая със заплахите към съдия Цариградска

" Европейската комисия следи от близко развиването на случая със систематичните закани към арбитър Владислава Цариградска и продължава да работи интензивно и да поддържа напъните за подсилване на върховенството на закона в България и в целия Европейски съюз ". Това твърди в писмо до Българския хелзинкски комитет заместител - ръководителят на Европейската комисия Вера Йоурова.

Пред комисията по случая " Нотариуса ": Владислава Цариградска заяви за нови закани за живота
Европейски магистратски организации желаят инспекция поради Цариградска и Лазаров
Кореспонденцията е в отговор на писмо на правозащитната организация от края на март. Освен до Йоурова, то беше адресирано и до основни районни и интернационалните организации, и даваше гласност на казуса със заканите против Цариградска и сътрудника ѝ - апелативният арбитър Цветко Лазаров, както и на обществените разкрития за търговия с въздействие в правосъдната система след разстрела на Мартин Божанов, по прякор Нотариуса, апетитен като един от брокерите на въздействие в българската правосъдна система.

Съдия Цариградска: Мафия не се бори с обществено чуване
След убийството на Божанов в 49-тото Народно заседание беше основана краткотрайна комисия, която да изследва изказвания за негово въздействие в политическите среди. Специална комисия за възможните му контакти в правосъдната система сътвори и Съдийската гилдия. Прокурорската гилдия пък организира поредност от чувания.

Владислава Цариградска: Всички институционални интензивности по случая " Нотариуса " са реплика
След като стана ясно, че страната върви към предварителни парламентарни избори институционалната интензивност към Нотариуса и друия апетитен за лобист в правосъдната система - Петьо Петров, по прякор Еврото, завърши.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР