Турското министерство на отбраната уточни по повод на информациите за

...
Турското министерство на отбраната уточни по повод на информациите за
Коментари Харесай

Анкара: Няма ново развитие във връзка с ракетните системи С-400

Турското министерство на защитата посочи във връзка на информациите за доставка на още системи С-400 от Русия за Турция, че не става въпрос за ново развиване, а за осъществяване на в началото подписания контракт, съобщи турската телевизия ТРТ Хабер.

" Не става дума за ново развиване. Процесът продължава според контракта, подписан в началото ", се показва в документално изказване на публични източници от министерството.

По-рано Дмитрий Шугаев, началник на съветската Федерална работа за военно-техническо съдействие (ФСВТС), сподели, че е подписан контракт за доставка на Турция на още зенитно-ракетни комплекси С-400, като документът планува и локализиране на производството на обособените съставни елементи на системата.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи неотдавна по въпроса за съветските С-400, че тези системи не са " желание " на страната му, а " нужда ".

" Нашият приоритет е сигурността на нашата страна, на 84 милиона (души население) ", сподели Ердоган и подсети, че Турция е желала да се снабди с такава система от съдружниците си от НАТО, само че те не са ѝ я дали.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР