Турският президент Тайип Ердоган и германският канцлер Ангела Меркел обсъдиха

...
Турският президент Тайип Ердоган и германският канцлер Ангела Меркел обсъдиха
Коментари Харесай

Ердоган и Меркел обсъдиха напрежението между САЩ и Иран

Турският президент Тайип Ердоган и немският канцлер Ангела Меркел разискаха напрежението сред САЩ и  Иран, както и обстановката в Либия и Сирия, заяви администрацията на турския водач.
" Нашият президент организира телефонен диалог с Ангела Меркел. По време на диалозите страните разискаха районни проблеми, на първо място напрежението сред САЩ и  Иран, ситуацията в Либия и Сирия, както и двустранните въпроси ", се споделя в изказването.
Ситуацията в Близкия изток внезапно се утежни, откакто САЩ проведоха интервенция в региона на интернационалното летище на Багдад в нощта на 3 януари против иранския военачалник Касем Солеймани и заместник-ръководителя на иракската шиитска милиция Абу Махди ал Мухандис. Върховният водач на Иран Али Хаменей даде обещание да отмъсти на САЩ за гибелта на Солеймани, съобщи БГНЕС.
В сряда вечер Иранският ислямски революционен гвардейски корпус (IRGC) разгласи началото на интервенция за възмездие за убийството на Солеймани. Ракети земя-земя бяха изстреляни от Иран по базата Айн ал-Асад в западен Ирак и базата в Ербил, където се намира американският боен контингент.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР