Турският президент Реджеп Тайип започва днес двудневно посещение в Саудитска

...
Турският президент Реджеп Тайип започва днес двудневно посещение в Саудитска
Коментари Харесай

Реджеп Ердоган ще посети три страни от Персийския залив

Турският президент Реджеп Тайип стартира през днешния ден двудневно посещаване в Саудитска Арабия, Кувейт и Катар на фона на рецесията в региона на Персийския залив, в която Анкара поддържа Катар, съобщи ДПА.

ще се срещне със саудитския крал Салман и други представители на Саудитска Арабия, преди да замине за Кувейт, страната медиатор в рецесията сред четирите основни арабски страни и Катар. Обиколката му ще приключи в Катар в понеделник, заяви Анадолската организация.

Усилията за решение на рецесията, в това число с присъединяване на Съединени американски щати, до момента се провалиха.

е корав покровител на Катар в разногласието с арабските му съседи от Залива. Той подлага на критика листата с претенции на Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, Бахрейн и Египет за слагане на завършек на глобите, които бяха наложени на Доха предишния месец по отношение на обвинявания, че Катар финансира терористични организации. Катар отхвърля тези изказвания.

След като породи рецесията през юни, Турция изпрати свои елементи в Катар и продължава да изпраща храни, с цел да помогне на страната.

Турция предложи да помогне за решение на рецесията в Залива, въпреки че някои анализатори се съмняват, че това ще бъде признато от Саудитска Арабия и нейните съдружници, показва ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Нито една страна не е заинтригувана рецесията в връзките сред арабските страни и Катар да продължи. На мюсюлманските страни им трябват съдействие и единение, а не разделяне ", съобщи на конференция преди заминаването си за Саудитска Арабия.

Той уточни, че точно Саудитска Арабия носи отговорност за решаването на рецесията, съобщи ТАСС.
" Турция високо цени ролята, която играе Кувейт, явяващ се като медиатор ", сподели още.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР