Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви в телефонен разговор с

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви в телефонен разговор с
Коментари Харесай

Ердоган поряза Швеция и Финландия

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи в телефонен диалог с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, че Швеция и Финландия към момента не са подхванали " съответни и откровени " стъпки, с цел да разсеят опасенията на Турция, съобщи ДПА.

Коментарът на Ердоган идва по-малко от седмица преди срещата на върха на водачите на НАТО в Мадрид, отбелязва организацията. Понастоящем Турция е единственият член на НАТО, който обществено блокира началото на процеса на приемане на Швеция и Финландия в Алианса, като упреква двете страни в поддръжка за неразрешената Кюрдска работническа партия (ПКК).

Двете скандинавски страни отхвърлят обвиняванията на Турция. Турция към момента чака Швеция и Финландия да " трансформират позицията си " във връзка с ПКК, е декларирал Ердоган, съгласно известие на неговия кабинет, съобщи Българска телеграфна агенция.

Двете скандинавски страни също по този начин би трябвало да " подсигуряват " повдигането на оръжейното ембарго по отношение на Турция, като обещаят да не прибягват до сходна тактичност в бъдеще, е добавил той. В обособен телефонен диалог през днешния ден с шведския министър-председател Магдалена Андершон турският президент също по този начин е повторил настояването си за изгонване или депортиране на някои лица, заяви турското президентство. Не е ясно за кои лица става въпрос, показва ДПА.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР