Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес по време на

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес по време на
Коментари Харесай

Tурският външен министър и шефът на разузнаването преговарят за освобождаване на израелските заложници

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи през днешния ден по време на посещаване в Алжир, че турският външен министър и началникът на разузнаването са ангажирани в договаряния за освобождение на израелските заложници в Газа в границите на взаимни старания дружно с Катар, заяви Анадолската организация.

Той сподели, че Турция се надява да реализира позитивни резултати за замяна на пленници допустимо най-скоро, като добави: " Ние сме в непрекъсната връзка ".

Нападенията против лечебни заведения, религиозни обекти и други уреди в Газа, които би трябвало да бъдат предпазени, както и насилственото разселване на хора, съставляват " нехуманност и безчовечие ", уточни още турският президент, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Турция недвусмислено отхвърля израелските офанзиви в Газа, които съставляват групово наказване и военни закононарушения ", акцентира Ердоган.

Приоритет на Турция е непрекъснато прекъсване на огъня в Газа и безпрепятственото даване на филантропична помощ, уточни още той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР