Турският президент Реджеп Тайип Ердоган призова всички политически партии да

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган призова всички политически партии да
Коментари Харесай

Ето какво поиска Ердоган от всички партии в Турция

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган прикани всички политически партии да вземат участие в правенето на нова конституция, съобщи Анадолската организация, представена от Българска телеграфна агенция.

" Искаме всички политически партии да вземат присъединяване в този развой. Ще поставим откровено изпитание в тази посока ", сподели Реджеп Тайип Ердоган на съвещание на парламентарната група на своята Партия на справедливостта и развиването /ПСР/. По думите на президента Турция би трябвало да сформира нова конституция, която да отговори на потребностите на идния век.

" Да изготвим предложенията си за новата конституция тази година и да стартираме разискване. Нека споделим тези хрумвания с нашия народ с визионерска вероятност, благосклонност и градивен метод, без да изключваме никого и нито един сегмент ", сподели той.
" Нека беседваме и обсъждаме другите отзиви още веднъж и още веднъж ", прикани Ердоган.

" Нека навлезем в стогодишнината на републиката не с превратаджийска конституция, а с нова гражданска конституция, която пасва на тази страна и нашия народ ", добави той. Сега настоящата конституция в Турция е призната през 1982 година след военния прелом от 1980 година Според нейните критици макар множеството ремонти в нея тя към момента носи следи от интервала, в който е била в началото формирана.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР