Турският президент Реджеп Тайип Ердоган призова Израел да спре незабавно

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган призова Израел да спре незабавно
Коментари Харесай

Ердоган призова Израел да сложи край на ударите по ивицата Газа

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган прикани Израел " да спре неотложно да спре тази полуда " и да постави завършек на ударите си по линията Газа, съобщи Франс прес, като цитира изказване, оповестено в " Екс ", заяви Българска телеграфна агенция.

" Засилените бомбардировки на Израел в Газа нощес още веднъж бяха ориентирани против почтени дами, деца и мирни жители и задълбочиха продължаващата филантропична рецесия. Израел би трябвало неотложно да приключи тази полуда и да постави завършек на нападенията си ", съобщи турският водач, като прикани поддръжниците си на протест в поддръжка на палестинците, проведен от неговата партия през днешния ден в Истанбул. На него " ще заявим ясно и изрично, че поддържаме палестинския народ против гоненията от страна на Израел ".

Митингът ще се състои на територията на остарялото летище " Ататюрк " в Истанбул.

През последните дни Ердоган втвърди тона във връзка с бомбардировките, осъществявани от Израел в Газа в отговор на кървавото нахлуване на " Хамас " на 7 октомври, при което по данни на Израел са починали 1400 души и са били взети над 220 заложници. В сряда турският президент разгласи, че се отхвърля от всички проекти да посети Израел и порица неспособността на Запада да спре войната в Газа.

" Хамас " не е терористична формация, а група освободители, които пазят земята си ", добави Ердоган, с което си навлече гнева на Израел.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР