Обвинена за жестоко криминално престъпление остава зад решетките.Съдът остави в

...
Обвинена за жестоко криминално престъпление остава зад решетките.Съдът остави в
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста Красимира, обвинена за убийството на зет си Пейо Пеев

Обвинена за грубо престъпно закононарушение остава зад решетките.

Съдът остави в ареста Красимира Трифонова, която дружно с щерка си Габриела, е упрекната в убийството на към този момент починалия си шурей Пейо Пеев.

Тялото му бе намерено през януари тази година в опожарена кола в гориста околност край хижа " Алеко " в естествен парк " Витоша ".

По-рано Красимира и отбраната й желаеха по-лека мярка за неотклонение.

С белезници и вериги доведоха и през днешния ден в правосъдната зала тъщата на убития Пейо Пеев. За следващ път дегизирана в зимно яке с качулка и маска за лице, тя беше съпроводена от чиновници на правосъдна защита, след което беше накарана да смъкна маската.

Към момента на задържането си, същата е била дипломатически чиновник във Министерство на външните работи, удостовери пред съда Трифонова, написа burgas24.bg.

" Не съм способна да извърша това действие и не съм го направила. Не съм влизала в автомобила, не съм убивала никой. Не съм сторила нищо, от това, което се пропагандира от медиите. Нямам визия какво съм подписвала под диктовка, чувах единствено писъците на щерка ми. В живота си не съм правила никакво закононарушение, дядо ми е бил арбитър и съм възпитана да съблюдавам закона. Професионалната ми биография е доказателство, че няма да се укрия. Трябва да работя, роднините ми не устоят финансово. Четири месеца съм в ареста и с мен не се организират никакви процесуални дейности. От дете съм епилептичка, имам и астма, не съм имитирала болести, неведнъж са викали и незабавна помощ. По преценка на лекарския екип бях назначена за наблюдаване в болничното заведение, поради животозастрашаваща хипертония. Нуждая се от профилирано лекуване. Ще спомагам и на полицията, и на прокуратата и апелирам за по-лека мярка. Моля да състрадание, схващане, човещина и по-лека мярка за неотклонение ", сподели обвинената в съда. 

Адв. Димитър Вълков е входирал молба от нейно име към съда за по-лека мярка за неотклонение за клиентката му, като причина за това е влошеното здравословно положение и прекален микроинсулт.

От прокуратата се опълчиха на назначението на здравна експертиза с претекста, че към този момент са й правени проучвания. Искането за смяна на мярката с по-лека като домакински арест дефинираха като " несъответстващо " и все още на убийството и майка и щерка са били тъкмо в дома си.

От държавното обвиняване оповестиха, че дъщерята Габриела Славова-Пеева се е явила на съдебно-психиатрична експертиза, което адв. Вълков обори с обстоятелството, че това няма общо с гледането на мярката на майката Красимира и удостовери, че поддържа настояването си за назначение на правосъдно здравна експертиза за Трифонова.

Съдът дефинира, че това не е неотложно, тъй като напълно неотдавна Красимира е преглеждана два пъти, настанявана е в болничното заведение към Централния софийски затвор и там още веднъж е била подложена на обзор и справката демонстрира, че не се постанова хоспитализация.

Съдът не почете настояването на отбраната за правосъдно здравна експертиза.

" Едностранната агресивност " на прокуратурата, съгласно юриста на Трифонова, почива съгласно него, единствено на неразбираеми видеозаписи и самопризнания на Красимира, изтръгнати под напън и поради терзания за положението на щерка си и угрозата да не види скоро внуците си.

От прокуратата бяха безапелационни, че няма съображение за по-лека мярка за неотклонение и още веднъж припомниха по какъв начин тъкмо е погубен Пейо Пеев и самото душене на жертвата. Намерен е кабел в жабката на опожарената кола в естествен парк Витоша, като по него е открито и ДНК, което сочи, че Красимира е една от дамите, сторили това.

Свидетел е показал, безпокойство на Пейо преди гибелта му, за това, че детето му ще бъде взето и че е бил в бракоразвод, което опонира тотално с изказванията на Красимира Трифонова, че са били в положителни връзки. Наблюдаващият прокурор удостовери, че и все още се водят процесуално-следствени действия и действието е с изключителна социална заплаха. Обеща и при смяна на здравословното й положение, мярката още веднъж може да бъде гледана.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР