Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и генералният секретар на ООН

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и генералният секретар на ООН
Коментари Харесай

Ердоган отива при Зеленски, води друг високопоставен лидер

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш ще се срещнат с украинския президент Володимир Зеленски. Срещата е по покана на Зеленски и ще се състои в четвъртък в западния украински град Лвов, заяви представител на Гутериш.

Ще бъде разисквана обстановката към АЕЦ "Запорожие ", която съветските сили завзеха при започване на войната. Там работи украински механически личен състав под контрола на съветски военни. Напоследък централата постоянно е под обстрел, за който съветската и украинската страна се упрекват взаимно.

В петък Антониу Гутериш ще се запознае и с износа на украинско зърно, обновен след договорка, по която страна е и Организация на обединените нации. В петък генералният секретар ще посети Одеса, откъдето отплават кораби с украинска продукция, а в събота ще дойде в Истанбул. Там е взаимният координационен център за инспекция на корабите.

На връщане към Ню Йорк генералният секретар на Организация на обединените нации ще направи аудиенция и в Турция - в събота ще посети взаимния координационен център в Истанбул за мониторинг на износа на зърно през Черно море.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР