Турският президент Реджеп Таип Ердоган отлетя за Лвов за тристранна

...
Турският президент Реджеп Таип Ердоган отлетя за Лвов за тристранна
Коментари Харесай

Ердоган е в Лвов за разговори със Зеленски и Гутериш

Турският президент Реджеп Таип Ердоган отлетя за Лвов за тристранна среща с Володимир Зеленски и генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш, заяви телевизионният канал A Haber, представен от БГНЕС.

Очаква се през днешния ден генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш и турският президент да се срещнат с украинския президент Володимир Зеленски в Украйна. Гутериш дойде в Лвов в сряда вечерта, оповестиха от Организация на обединените нации.

Организация на обединените нации също по този начин чака Гутериш да организира двустранна среща със Зеленски. В същото време генералният секретар на Организация на обединените нации към момента не възнамерява да посети Москва, съобщи на брифинг неговият представител Стефан Дюжарик.

Дирекцията за връзки на Турция съобщи, че по време на срещата водачите ще обсъдят и евентуалните стъпки за преустановяване на руско-украинската война с дипломатически средства. Тримата водачи ще обсъдят и поддържането на украинския експорт на зърно на международните пазари, заяви Анкара.

Гутериш и Ердоган помогнаха на Русия и Украйна да сключат съглашение за експорт на украинско зърно в края на юли, с което бе прекратена блокадата на украинските пристанища след нахлуването на Русия през февруари.

Ръководителят на Организация на обединените нации ще посети и взаимния координационен център за наблюдаване на износа на зърно през Черно море в Истанбул в събота.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР